0

Legendaarisimmat suomalaiset rockbändit

Suomi on aina ollut rock- ja hevikansaa ja sehän näkyykin musiikissamme. Kuuluisimmat suomalaiset bändit ovat usein olleetkin rockbändejä. Osa näistä bändeistä on jopa menestynyt maailmalla ja päässyt legendoiksi. Rockmusiikki on Suomen kuunnelluin musiikkilaji, joka myös kertoo paljon kansastamme. Me arvostamme rockmusiikin mukana tulevaa melankoliaa ja suorasukaisuutta. Emme peittele mitään, emmekä yritä olla toistaan parempia. Suomessa jokainen on samanlainen ja samanarvoinen. Rockmusiikki onkin hyvä kannustaja ja kertoja tästä mielenilmauksesta parhaimmalla tavalla. Tämä on ollut suomalaisen kansan pääpiirre ja sama tulee myös jatkumaan. Rockmusiikki ja osittain jopa hevimusiikki kuuluu Suomeen ja suomalaisuuteen. Se kertoo metsistämme ja upeasta luonnosta ja sen hallitsijoista, joita edelleenkin arvostamme. Nämä rockbändit ovat myös hyvin arvostettuja ulkomailla ja jopa italialaiset kuuntelevat innoissaan suomalaisia rockbändejä.

Nämä suomalaiset rockbändit ovat tunnettuja maailmanlaajuisesti

HIM on varmasti Suomen tunnetuin rockyhtye, joka kuvailee musiikkiaan enemmänkin love metalliksi eli rakkausmetalliksi. Kriitikot kuitenkin kertovat musiikin olevan alternative rockia tai goottirockia. Osittain musiikki on jopa metallia tai poppia. Yhtye on siis erittäin monipuolinen musiikiltaan, joka varmasti onkin yhtenä syynä suurelle suosiolle. Tämä yhtye on saavuttanut ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä Amerikassa kultalevyn. Kultalevy saavutettiin albumilla Dark Light. HIM on kuitenkin tänä päivänä jo lopettanut toimintansa ja piti oman jäähyväiskiertueensa faneilleen maaliskuussa vuonna 2017.

The 69 Eyes

The 69 Eyes on myös yksi Suomen tunnetuimmista rockyhtyeistä. Bändi on perustettu vuonna 1989 Helsingissä. Kuten yllä mainittu HIM, tekee tämäkin bändi goottirockia. Goottirockin lisäksi bändin musiikkityyleiksi on kuitenkin myös määritelty sleaze rock. Vuonna 2004 yhtye taas julkaisi Devils -levyn, joka sijoittui jo ensimmäisellä myyntiviikollaan Suomen albumilistalla ensimmäiseksi. Yhtyeen melkein kaikki levyt ovat myyneet kultalevyn Suomessa ja osittain myös ulkomailla. Yhtye pääsi myös mukaan Yhdysvaltoihin ja teki siellä ensimmäisen kiertueensa vuonna 2006. Tämän jälkeen yhtye julkaisi uuden levyn, joka oli nimeltään Angels. Levyn mukana bändi teki lyhyen elokuvan ja kuvakoosteen taipaleestaan maailmalla ja Yhdysvalloissa. Mukana tuli DVD, joka sisälsi bändin live-esityksiä Yhdysvaltojen kiertueelta. Vuoden 2016 jälkeen yhtye ei ole enää levyttänyt.Children of Bodom on taas myöskin Helsingissä perustettu metalliyhtye. Bändi perustettiin vuonna 1993. Bändi on yksi kansainvälisesti eniten menestynein bändi Suomessa, josta Suomi saakin olla ylpeä. Bändi on julkaissut yhteensä yhdeksän studioalbumia, joiden lisäksi yhtye on levyttänyt suuren määrän coveralbumeita ja -kappaleita. Bändin kosketinsoittaja Janne Wirman on myös valittu useasti maailman parhaimmaksi kosketinsoittajaksi, joka on myöskin saanut lisättyä huomattavasti bändin kansainvälistä suosiota. Bändi on menestynyt kaikkein parhaiten Japanissa, jossa se on saanut erityisen paljon huomiota. Bändi on myös erittäin tunnettu muualla maailmalla ja on saanut luotua suomalaisista bändeistä kattavimman uran kansainvälisesti.

Nightwish

Nightwish on suomalaisten keskuudessa kaikkein suosituin bändi. Bändi on perustettu vuonna 1996 ja he soittavat sinfonista metallia. Se on yksi bändeistä, jotka nostivat sinfonisen metallin maailmanlaajuiseen suosioon. Se on Suomen menestynein bändi yli kahdeksan miljoonan levymyynnin ansiosta. Yhtye myös säveltää ja sanoittaa kappaleensa itse ja bändin kosketinsoittaja Tuomas Holopainen onkin tässä tehtävässä erinomainen. Hän on saanut luotua yhtyeelle erittäin menestyneitä ja suosittuja kappaleita. Tuomas toimii myös yhtyeen johtohahmona, joka on saanut pidettyä sen kasassa kaikki nämä vuodet. Yhtyeen tunnetuin jäsen taas on laulaja Tarja Turunen, joka on alun perin koulutettu klassiseen musiikkiin. Tämä toimiikin bändin voimana ja syynä kansainväliselle menestykselle. Viimeisimmän levynsä bändi levytti vuonna 2015.

15 heinäkuun, 2019

© Psychedelica 2020