0

Reino Nordin kameleonttitemppu onnistui yli odotusten

Reino Nordin on ollut tänä kesänä otsikoissa sekä hyvässä että pahassa. Pitkän muusikonuran tehnyt Nordin on julkaissut uransa suurimman hittibiisin. Antaudun-kappaletta on kuunneltu Spotifyssa jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on soinut lähes kaikille kesän musiikkifestareilla. Samaan aikaan laulaja joutui selittelemään julkisuudessa huumesekoilujaan ja on nyt puhunut avoimesti myös raitistumisestaan. Otsikoissa Nordinia kutsutaan Suomen vihatuimmaksi mieheksi, mutta tasapainon elämäänsä löytänyt muusikko ei tästä välitä. Viimeaikainen menestys on tuonut maineen lisäksi muhkeat tulot ja Nordin nauttii elämästään sekä kappaleiden suurista kuuntelumääristä täysillä.

Suomessa Nordin on tuttu hahmo ja ollut koko elämänsä tavalla tai toiselle mukana viihde- ja musiikkimaailmassa. Pitkän linjan julkisuus tarkoittaa myös sitä, että julkisesti puitavaksi päätyvät kaikki elämän osa-alueet. Nordinin ensimmäinen bändikokoonpano oli Reino & The Rhinos, jonka kanssa hän soitti reggaeta, soulia ja funkia. Yhtye julkaisi ensimmäisen levynsä vuonna 2008 ja levy keräsi kiitoksia kriitikoilta, nousematta kuitenkaan suuren yleisön tietoisuuteen.

Viihdemaailman kasvatti ei ole välttynyt maailman huonoilta puolilta

Nordin tulee taiteilijaperheestä ja kasvoi kulttuurialan ammattilaisten keskellä. Hänen isoäitinsä on taiteilija Outi Heiskanen, vanhemmat kuvanveistäjä Antti Nordin ja lavastaja Metti Nordin. Sisko Siiri Nordin on kerännyt mainetta laulajana ja näyttelijänä. Reino Nordinkin tuli aluksi julkisuuteen näyttelijänä, mutta siirtyi muusikoksi 2000-luvulla. Reino Nordin on naimisissa arkkitehti Maria Nordinin kanssa ja pariskunnalla on kaksi lasta. Maria Nordin osallistui Iholla-ohjelman toiseen tuotantokauteen vuonna 2012 ja suuri yleisö näki ensimmäistä kertaa myös Reino Nordinin ärhentelyn, jonka katsojat kokivat törkeäksi käytökseksi Maria-vaimoa kohtaan.

Tuolloin City-lehti teki Reino Nordinista jutun, jonka otsikkona oli ”Suomen vihatuin mies”. Tämän jälkeen Nordin on tehnyt kaikkensa muuttaakseen imagoaan, mutta ihmisten mielipiteet ovat muuttuneet hitaasti. Toisaalta faneja riittää myös niistä, jotka eivät sarjaa seuranneet tai Nordinia tuominneet. Toisaalta Nordinin menestys ärsyttää monia ja sosiaalinen media on täyttynyt häntä haukkuvista keskusteluista.

Kohti uutta alkua

Tie kohti suurempaa menestystä ja selkeämpiä kuvioita alkoi, kun Nordin tapasi kesällä 2015 VilleGallen ja innostui uudesta bändi-ideasta. VilleGalle sai houkuteltua Nordinin mukaan levy-yhtiö PME Recordsin talliin ja muusikolle alettiin samalla luoda uutta imagoa. Aiemmin huolettoman oloinen ja hieman sotkuinen reggae-muusikko olikin yhtäkkiä tyylikäs pukuja suosiva poppari, joka oli siirtynyt laulamaan rakkaudesta elektronisia soundeja yhdistelevät taustan tahtiin.

Nordin kertoo, että muutos ei ollut ainoastaan ulkoinen, vaan hän oli joutunut kohujen myötä miettimään uudelleen, mitä hän haluaa tehdä ja muusikkona saavuttaa. Nordin tunnustaa avoimesti syyttäneensä kaikkia muita siitä, että suurta menestystä ei kovasta yrittämisestä huolimatta tullut. Sittemmin hän on todennut, että erikoisuuden tavoittelu ilman syvempää päämäärää ei ollut oikea tie hänelle muutenkaan. Kun hän vihdoin uskalsi olla tavallinen ja oma itsensä, kaikki tuntui oikeammalta ja urakin lähti uuteen nousuun.

Tehtävänä uuden imagon vakiinnuttaminen

Ratkaisu vaikuttaa olleen oikea. Reino Nordinin uuden uran ensimmäinen levy, Antaudun, on soinut Spotifyssa yli 30 miljoonaa kertaa. Suurin hitti on levyn nimikkokappale, mutta samalta levyltä peräisin olevat Kato mua silmiin, Kosketa ja Momentumii ovat myös villinneet yleisöä ja nousseet soittolistojen kärkisijoille.

Nordinin nykyinen musiikkityyli on yksinkertaisesti hyvin tuotettua poppia, jossa on tunnelmia myös soulista, R&B:stä ja EDM:stä. Mitään erikoista siinä ei ole, mutta juuri se saattaa suosion salaisuus. Nordin kirjoittaa kappaleensa itse ja haluaa olla nyt aidosti oma itsensä. Tämä on musiikkimaailmassa raikas ja kaivattu tuulahdus. Nähtäväksi jää, saadaanko Nordinista nähdä tulevaisuudessa lehtijuttuja jo hieman positiivisemmilla otsikoilla.

10 syyskuun, 2017

© Psychedelica 2020